2011. február 25., péntek

Los, los!

Nnna két hét depresszió után már ideje volt felbukkanni a felszínre. Miután egyik nap hasogatott a fejem és kértem Földönjárót, hogy mérje meg a vérnyomásomat, mert most biztosan stroke előtt vagyok (magamnak nem merem mérni) rezignáltan tartotta elém a kijelzőt, ami 120/70 Hgmm-et mutatott. Ezekután felkávéztam magam, ami nálam euforikus-mániákus állapotot okoz és -8 fokban, ragyogó napsütésben, késéles tiszta levegőben elbicajoztam ide-meg oda. Aztán nem lett semmi bajom, sőt. 

Ma már csak -6 fok volt és a szél sem fújt, a nap ma is sütött. Isteni volt tekerni. Közben kinyomoztam egy címet, hogy itt és itt van egy Herr Akárki, aki közvetít Ausztriába munkaerőt. Felkávézva felkerestem. A feleségével beszéltem, annyi tűnt fel, hogy iszonyat jó nő, F.-től most tudtam meg, hogy az egyik Miss Hungary volt (mik vannak...?), de okos is.* A férje a saját üzletéhez magának is keres titkárnőt, ami még nem lenne gond, de telemarketingelni is kellene. Dialektusban, íkusan, nyomulósan, gyorsan ráérezve a másik hangulatára. Ehhez az én nyelvtudásom kevés, ezt meg is mondtam. Egyéb munka érdekel. Nem tudok részleteket, fel kell hívnom Herr B.-t, akivel nyilván németül fogok beszélni, hogy felmérje egyáltalán közvetíthet-e engem bárhova is? Úgy döntöttem, hogy hétvégén ráhajtok a németre, ismét felkávézom magam, és akkor hívom. Van egy előnyöm, amit már említettem, kiválóan utánzom bármely nyelv kiejtését, és ha egyszerű mondatokkal gyorsan, de még érthetően pörgetem a számat, akkor el tudom hitetni a másikkal, hogy  tudok azon a nyelven. Na los!

*Anyósom róla is rögtön közölte hány pasast falt fel, hehe. Amúgy okos lány azért is, mert gyönyörű szépségszalonja van itt, az üzlet jól megy, jómódú férj pipa, előzőtől feleségtartás pipa, és 30 felett már ez fontosabb, mint Bp.-n kiöregedett ex-királynőként bohóckodni. Van élet Bp.-n kívül is, csak pénz kell hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Telemarketing? Én sem vállalnám. Túl becsületes vagyok hozzá...

    VálaszTörlés
  2. Rettenetes, vastag bőr kell hozzá, kötélidegek.

    VálaszTörlés