2011. február 14., hétfő

még mindig Ingleichen

Miután belehemperedett a kifolyatott ásványvíz pocsolyába, így kiharcolt egy extra fürdést.  Pancsolásfüggő. Továbbra is szappannal fürdetem, de mivel az nagyon szárít, így miután nekem újabban beváltak a testvajak, neki is vettem egy kisgyerekeknek valót. Nagyon szereti ha bekenem vele, mert akkor rögtön bekaphatja a lábát, vagy könyökét, hogy leszopogassa róla. Ilyenkor gyorsan kell öltöztetni. Ha magamat kenem be, menekülök előle, mert jön utánam és még meztelenül pólókat válogatok, belémcsimpaszkodik, és a combjaimról nyalogatná le. A testápoló vaj biztosan nem szükséges a fejlődéséhez, csak nyalánkságnak ítélte. 

Olyan gyorsan fejlődik, hogy állandóan tudatosítanom kell, hogy mekkora. Mivel nem szoptattam, még mindig kap bifidus-os tápszert, de olyan fura, hogy a 12+-t (=tehát a 12 hónapos felettinek valót) kell már venni, mikor nemrégen még a 6+ is mérföldkőnek számított, vagy ruhavásárlásnál a csecsemőosztályról átkoslatni a gyerekruhákhoz. Magassága egy másfél-két évesének felel meg. Rögtön pánikba is estem, hogy nincsenek tavaszi ruhái, vateráztam egy csomagot, várom. (Egyre ritkábban veszek neki vadonatúj ruhát: teljesen értelmetlen, mikor alig használtan márkás darabokat akár már 250 Ft/db-tól ki lehet fogni, ellenben még egy-egy tesco-s gagyi nadrág, szoknya, póló 3-5.000 Ft!)  Azt is folyamatosan tudatosítanom kell, hogy mit tud és mit nem? Tud totyogni kint már a bakancsában is, jééé, akkor minek cipeljem kézben? Egyáltalán vegyek neki rendes, új sport babakocsit, vagy hülyeség, mert fél év múlva már rohangál majd és egyre messzebbre tipeghetünk? Hülyeség hát, nem veszek. Ha lesz pénzem, akkor a biciklimet javíttatom meg, és szereltetek rá baba gyerekülést.

Néha azzal mulattatja magát, hogy az egyik nagyobb szekrényhez áll háttal annak, és a fejét ütögeti bele. Nem tudom, hogy a dobolást élvezi-e,  vagy éppen csak unatkozik és így akarja felhívni erre a figyelmet. Utóbbira tippelve ilyenkor Marvinnak* hívom. Identitás-zavarokat ezzel nem  okozok, mert általában nem passzív. Ha nekünk kelnünk kell szerinte, akkor a papucsainkkal/nyitott tenyérrel/távirányítóval vág fejbe álmunkban. Rosszabb esetben felmászik és a fejünkre fekve hempereg azon.

*Galaxis útikalauz stopposoknak

2 megjegyzés:

  1. Én is szeretek a fürdőkádban ázni, még most is. Mindig is szerettem. Én soha nem nyitogattam szekrényeket, nem onnan dobáltam ki a holmikat, mást csináltam. Amikor még kis rácsos ágyam volt, de már fel tudtam állni benne, akkor kidobáltam a játékaimat, és valami ilyesmit mondtam anyukámnak: "Add ide, szedd össze, rakd össze, hozd vissza mindet!" Elég korán tudtam beszélni, és nem biztos, hogy pontos az idézet, de kb. ez volt. Ez volt az egyik kedvenc játékom! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez szerencsére Sünnél kimaradt, de minden mást szétpakol.:)

    VálaszTörlés