2011. február 24., csütörtök

érdekes találkozás

Ma védőnőnél voltunk rutin ellenőrzésen, meg alá kellett írnom papírokat, hogy engedélyezem a következő oltásokat. Képzeljétek a régiek mellett már térítésmentesen oltanak mumpsz, kanyaró, pneumococcus (elsősorban tüdőgyulladást okozó baci) és influenza ellen is. Ennek nagyon örülök. A bárányhimlő elleni pénzbe kerül, de a védőnő azt mondta, hogy ráérek még vele. Az a lényeg, hogy pubertás előtt kapja meg vagy mesterséges, vagy természetes úton, mert azután meddőségi problémákat okozhat, ahogyan a mumpsz is.
Közben megismerkedtem egy szimpatikus lánnyal, akinek szeretnék  legalább annyival segíteni, hogy odaadom neki a nálam már feleslegessé vált babaruhákat.  Később pedig jó lenne ha megbízna bennem, összebarátkoznánk, és akár korrepetálom is, hogy az érettségit mindenképpen tegye le, mert az már a 8 általánossal egyenlő. Okosnak tűnt, értelmesen beszélt.

Szívem csücskei a bajba jutott koravén, okos és deviáns kamaszok,  korai huszonévesek éppen azért, mert magam is olyan zavarodott voltam. Egyébként is szeretem ezt a korosztályt, ha velük beszélgetek, olvasom őket, akkor ismét megfiatalodom magam is, és jókedvem lesz tőlük. A fafejű időseket sosem kedveltem, nem véletlenül nem áll itt a kedvencek között egy kiégett, álokoskodó blogja sem. (Szóljon valaki, ha 45 felett érdemes olvasni akár egyet is, gyűjtöm a kivételeket.)

3 megjegyzés:

  1. nagyon rendes tőled=)
    én is szeretek jótékonykodni, ez olyan alap szerintem. csak ugye nem mindenki fogadja el, nem bíznak annyira idegenekben. de remélem sikerül összeismerkedned a lánnyal. =)

    VálaszTörlés
  2. Én is! :)Meg kell menteni, aki menthető.

    VálaszTörlés
  3. 16 évesen nem lehet könnyű terhesnek lenni...

    VálaszTörlés