2011. február 2., szerda

az anonim blogolás rákfenéje

Elindít az ember egy újabb blogot, miben közzé akarja tenni bensőbb gondolatait,  ám, hogy ne kelljen szégyenkeznie, magyarázkodnia, megfogadja, hogy elsőként is teljesen új nevet választ. Profilképet nem rak fel, profilt nem tölt ki, android keresőt, egyebet letilt. Aztán olvassák, optimális esetben egyre többen. Hízelgő ez, hiába, hízelgő, fel is oldja a keresőket. Kommentelik. Válaszol nekik. Új emberekkel alakul ki valamiféle nexusa. Feltesz egy nevet. Majd képet hozzá. Majd megjelenít a blogban is képeket, és innentől kezdve már nem anonim. Van neve, van arca. Mérlegelni kezd kik olvashatják, milyen újabb konfliktusokat szül egy-egy bejegyzése? Végül vállat von és vállalja a felelősséget ha már annyira lelki exhibicionista. Zárásként még az adatlapját is kitölti, bár az inkább egy rossz vicc, ezért a horoszkóp megjelenítését már nem engedi, valami kis tartása azért legyen még. 

Egyébként ikrek vagy bika, mert hajdanán, mikor az asztronómia és asztrológia még párban jártak,  az akkor  látható bolygókhoz és azok állásaihoz alakították ki a 12 jegyet, csakhát eppur si muove az univerzummal együtt, pláne a Plútóról sem volt tudomásuk. 

5 megjegyzés:

  1. Küldtem neked emailt ebben a témában.

    VálaszTörlés
  2. óó hát ebbe azt hiszem akarva-akaratlan belecsúszik az ember. csak indulj ki abból, hogy megkedveled az olvasóid 1-1 tagját, szorosabb lesz a viszony..stb

    lehet én ezért is "menekülök" tovább mindig egy bizonyos idő után..

    VálaszTörlés
  3. Én most nem akarok...Mint írtam tudatosan vállalom a felelősséget az esetleges konfliktusokért. Nem menekülök tovább.

    Anrdás, mindjárt olvasom a leveled, bocs, hogy csak most.

    VálaszTörlés
  4. Én nem érzem úgy, hogy menekülnék azért, mert próbálom megtartani a kilétem magamnak. Igenis nem szeretném, hogy a hozzám közel állók olvassák azokat a dolgokat, amiket leírok, nem szeretném, hogy ilyen szinten belém lássanak. Viszont szeretnék mégis valamiféle visszajelzést kapni ezekről a dolgokról és ezért kezdtem el blogolni. Így legalább Ti, akik olvassátok a f*szságaimat, alkalomadtán reagáltok rájuk valamit és így majdnem olyan, mintha elmondtam volna valakinek.
    Érdekes, hogy ti olyan szinten ismertek, mint más nem és mégse ismertek.

    VálaszTörlés
  5. Ez a jó benne: idegennek mindig könnyebben nyílunk meg. Aztán ha rádtalálnak? Lezárod éppen ezért vagy újat nyitsz.

    No én ezeken túl vagyok, dehogy nyitok újat, aztán ha valamit mégsem akarok ide leírni, akkor lelevelezem éppen azzal a barátommal, akiről úgy gondolom, hogy megérti adott nyavalygásomat, de objektív is tud maradni, ezért mond majd valami okosat. Jobb lenne személyesen leülni, csak sajnos még nincsenek transzportáló gépek, a fene egye meg.:D

    VálaszTörlés