2011. február 14., hétfő

hmm...

Az előzőhöz röviden: a 10%-os "anyagveszteséggel" nem értek egyet. Tegnap nagyon örültem, hogy vv4 Béci nyert. Válogatott "mintacigány"? Bocs mégsem, mert tetkós és fiatalkori bűnbanda vezére volt, a húga meg pornózott? Ja, hogy az anyja fehér? Meg az RTL úgyis manipulál? Nem érdekel. 80 napig senki nem játszhatja meg magát, és ez a fiú megítélésem szerint tökéletesen normálisan él, és gondolkodik. Merthogy esze is van, a furcsa, lassú artikulációja, szótlansága miatt kezdetben én is retardáltnak ítéltem, később szégyenkeztem magamban.

Békében a polgárőrségek, gárdák, betyáralakulatok és egyebek mindig kétélű fegyverek: potenciális kirobbantói lehetnek polgárháborúknak, és minden belső harc az adott országot gyengíti. Lásd Egyiptomot, jelenleg az köti le haderejüket, hogy a belső rendjüket visszaállítsák. Lásd a többi, többé-kevésbé nyugatosított észak-afrikai arab államot: forrongások mindenütt. Nem látok a színfalak mögé, nem tudom ki, vagy kik az igazi bábjátékosok. Annyit tudok, hogy egyszer minden birodalomnak vége szakad, és Európa hanyatlása már a XX. század elején megkezdődött. Egy ideje már az USA-é is. Abban is biztos vagyok, hogy jó eséllyel közeledik egy harmadik világháború. Akkor majd lehet választanunk, hogy helyben sáncolva el magunkat cselezzük ki a halált, a frontra menjünk (ki ellen és kikért....? Az nálunk Magyarországon modernkori hagyomány, hogy mindig a legrosszabb főkolomposhoz csatlakozunk) vagy csámborogjunk ide-oda a nyugati kultúra romjai között mint a patkányok, úgy  próbálva kikerülgetni a halált.

Mikor? Talán harminc év múlva, talán már csak tíz. Az okok ugyanazok lesznek mint mindig: földszerzés, az azokon és azokban található erdők, mezők, édesvizek, halak, vadak, és ásványi anyagok miatt. 
Szomorú vagyok, mert ilyen az ember, éppen ezért nem vagyok pacifista, hiszen az ember vegyes táplálkozású ragadozó. Akár a természet, akár istenek vagy ufók babráltak majom őseinkkel, alaposan elcseszték. Teljesen mindegy már, magunk vagyunk a Földön, egyre nagyobb problémákkal szembesülve.

7 megjegyzés:

  1. A Való Világ témához nem tudok (és nem is akarok) hozzászólni, aki oda benevez, az eleve nem beszámítható. (És az sem, aki szavaz.)

    Európa és a világ hanyatlásáról ajánlom egy mensás ismerősöm blogját (és 2 könyvét: Van-e jövőnk? A jövőnk véget ért!), Antalffy Tibor a neve, és 78 évesen még blogot ír. http://www.antalffy-tibor.hu

    A 3. világháború szerintem is közel van.

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen! Beleolvastam, még nem tudom eldönteni, hogy szimpatikus-e vagy sem. Több gondolatával egyetértek, ugyanakkor sokkal meg nem, sőt bosszantanak és itt nem toleranciáról van szó.

    Tudod, attól, hogy magas az IQ-ja még lehet egy semmirevaló, ordenáré megmondóember. Még nem mondtam, hogy az! Pusztán csak nem döntöttem még, ahhoz többet kell olvasnom tőle, de már maga ez a "Tibi bá" olyan pronyó, engem taszít...

    VálaszTörlés
  3. Érdekes ember, az biztos. Én sem az IQ-ja miatt olvasom a blogját, csak utaltam rá, hogy honnan ismerem. Nincs mindig igaza, de nagyon egyedi.

    VálaszTörlés
  4. Egyedinek, egyedi, az biztos! :) Az tetszik benne, valamint az, hogy nem foglalkozik a korával. Egyáltalán nem érzem azt, hogy egy vénember posztjait olvasnám.

    Azért azt megírom neki, hogy téved: most is lehet cigitöltőt, üres, füstszűrős papírhüvelyt és válogatott finom dohányokat kapni. Néha én is szívok ilyet, csak a "mild" is túl erős. Ha belegondolok, hogy ezek igazi dohányok, nagyon magas tömény nikotin tartalommal, és pl. az 1900-ban született, 89 évet megért Márai is ezeket nyomta élete első 45 évében biztosan... akkor röhögök egyet a dohányzásellenes álszent kampányokon.

    VálaszTörlés
  5. Szereted a pipadohány illatát? Az igazi, minőségi dohány elégetve is kellemes illatú, de üt. 1-2 szál és még velem, aki napi 20 szál "light"-ot szívok is meglendül a világ, meg extrázik egy-kettőt a szívem. Amúgy olcsóbb lenne, már hetek óta elő akarom keríteni a töltögetőimet. A helyi trafikban a kedvenc márkámat nem árulják (mangós és cseresznyés ízesítésű), de legfeljebb átugrom érte Ausztriába, mert neten megnéztem, hogy ez ugyanannyiba kerül.(A dobozos cigi még sokkal drágább).

    VálaszTörlés
  6. Megírhatod neki is, hogy van még olyan dohány. A pipadohány illatát ne nagyon ismerem, nem pipáznak az ismerőseim, de a cigarettafüstöt ismerem. Az zárt térben zavar, szabadban nem.

    A dohányzással is úgy vagyok, mint az alkohollal és a kábítószerrel, egyiket sem próbálom ki, hogy ne szokjak rá. A barátságot ne zárja ki a dohányzás, de a párkapcsolatot igen. Dohányzó barátnőm biztos nem lesz, még kevésbé tolerálnám, mint egy alkoholistát vagy kábítószerest, mert az alkoholista és a drogos csak saját magát teszi tönkre, de aki dohányzik, az mások orra alá is füstöl.

    Nagyon sajnálom a dohányosokat, mert aki dohányzik, az nem szívhat be tiszta levegőt, csak füstöset. 1 nap 20 szál lightot szívsz? Akkor ez rád is vonatkozik. (De remélem, nincs harag.) Majd e-mailben megírom neked, hogy mit okozott a családomban a dohányzás.

    VálaszTörlés
  7. Jó. Nekem csak az az egy bajom van vele, hogy drága. Pénzhiány miatt kénytelen leszek felhagyni egyik legkedvesebb időtöltésemmel. De annyi mindenről lemondtam már, 30 éves korom óta legtöbbször már csak úgy teszek mintha élnék. Nagyon fáradt vagyok, András.

    Légyszi' írj a rendes, igazi neves e-mail címemre, kösz. Ott kifejtem érthetőbben.

    VálaszTörlés