2011. február 3., csütörtök

L'Immortel

Tegnap későeste néztem meg másodszorra. A franciák talán ma is tudnak valamit. Talán még úgy polgárok, ahogy Márai látta őket, természetesen, nem gondolkodva ezen. Intellektualitás és mocsok, józan káosz, emberhez mért terek. El kellene menni oda is körülnézni, és megtanulni ezt a lenyűgöző nyelvet.

2 megjegyzés:

  1. Hogy állsz a nyelvtanulással? (Szereted? Én soha nem jöttem rá, mi a jó benne. Pedig magyar nyelvtanból mindig jó voltam, de úgy érzem, hogy az angolt, németet, franciát, stb. nem véletlenül hívják IDEGEN nyelvnek.)

    A franciák is biztos tudnak valamit, ahogy a magyarok is. Minden nép tud valamit, amit más nem. És a legtöbb nép csak másét veszi észre. Főleg mi, magyarok.

    VálaszTörlés
  2. "Ahány nyelv, annyi ember". Nagyon hamar tanulok, és beszélek bátran, rettenetes hibákkal.
    Ez mindig problémám a nyelv vizsgákon, ahol a nyelvtani rendszert alaposan kell ismerni.

    Idegenek, de túl unalmas lenne az élet, ha csak egy nyelven gondolkodók lennének. Minden nyelvben egy egész kultúra van. A Becstelen Brigantykat csakis azért néztem meg többször eredeti nyelven, mert Tarantino alaposan központba helyezte ebben a filmjében mindezt.

    Az sem zavar ha nem értek azon a nyelven, kínai filmet is szívesebben nézek kínaiul (felirattal persze), mert a mozdulatok, mimikák zamatát is a nyelv adja meg.

    Nagyon szeretnék legalább 5-ön anyanyelvi szinten, és még 15-ön erős középfokon beszélni, érteni, olvasni tudni.

    VálaszTörlés