2012. január 19., csütörtök

botcsinálta tanárkodásom vége


Al panaszolta, hogy a magyartanára elküldte azzal, hogy semmit nem értett meg a felvilágosodásból, készüljön, menjen újra. 
-Miből kérdezett, a magyarból? 
-.....?
-Magyar vagy nemzetközi anyagot kérdezett? 
-Jaa, magyart-tekergette a haját-Láttad a VV Veronika hajdíszét? 
-Nem, nem nézem. Kiből, miből vizsgáztatott? 
-Valami cé betűs volt...izé... 
-(Ki lehetett cébetűs felvilágosodáskori, hussant át az agyamon)-Nem Voltaire-től a Candide-ot? 
-De, azt! 
-Hiszen ő francia volt! 
-Olvastad..? 
-(+20 Hgmm-el emelkedett a vérnyomásom) Jó, gyorsan összefoglalom neked nagyon vázlatosan a lényeget!  
Már Leibniz nevénél elvesztette a fonalat, a hajában matatott ismét, és ajakbiggyesztve biztosan ismét VV Veronika hajdíszére gondolt. (A vérnyomásom +50 Hgmm-el emelkedhetett ismét.) Ennyi, teljesen felesleges egymást kínoznunk. Az iskolája nagyon elnéző vele, tudják, hogy érettségi nélkül teljesen elveszett lenne, meg fogja kapni majd. Aztán elvégez egy tanfolyamot, és mivel nagyon jól magol, tényleg fel fogják venni x helyre amit kinézett magának, (kapcsolat van), ellavírozgat ott, még a főnököm is lehet egyszer, ki tudja? Ellavírozgat majd máshol is teljesen boldogan, semmi haszna nincs felesleges és érthetetlen magyarázataimból, bármilyen velősen és egyszerűen próbáltam átadni azokat. Manapság nem kell mindez. Taposni kell tudni, kurválkodni, hazudni, lopni, csalni.
-
Kiegészítés: utoljára rendszeresen a tavalyi év végén foglalkoztam vele. Azóta eltelt egy nyár és egy iskolai félév, sok egy tini agyában ahhoz, hogy mindent elfelejtsen. Pláne kisbaba mellett.

2 megjegyzés:

  1. dehát eddig mindig aszontad, hogy kedves meg okos. amúgy az érettségi régóta egy vicc: a kisegítő iskola-szintű gimnáziumban (ahol egy csomóan fel voltak mentve angolból, mondván dyslexiások,pl)azt hangoztatták, hogy náluk az is leérettségizik, aki nem akar. csak halkan teszem hozzá, hogy manapság egy diploma is vicc - azt hiszem mostanra már egyedül csak a doktori ér valamit. amúgy vicces, hogy amint hallom, Orbán egész szakokat szüntet meg, ami önmagában nem is lenne hülyeség, csak kurva vicces annak fényében, hogy éppen miatta ment tönkre teljesen a felsőoktatás, ő volt az, aki szerint mindenkinek lehetőséget kell adni, hogy diplomát szerezzen és olyan durván lementek a ponthatárok, hogy kizárólag az nem került be egyetemre-főiskolára, aki mondjuk nem ment el a felvételire.

    VálaszTörlés
  2. Al okos volt, kedves most is, de sajnos 16 évesen baba mellett nem lehet tanulni. Egész nyáron át lefoglalta, majd később is, teljesen kiesett az iskolai életből, a tananyagokból.

    Ez így van, aki még küzd a doktorival, arról feltételezhetjük, hogy érdekli a szakmája. Minden egyes ígérete, szava, tette hazugság, minden. Itt volt egy hosszú kifejtés, de töröltem. (Tegnap éjjel örültem, hogy Hejjesiro lemondott, ma csalódottan láttam, hogy nem engedi csak úgy el. Naná, arra lett kiszemelve a vénülő, meszes agyú, hogy okvetetlenkedés nélkül aláikszezzen minden baromságot, amit csak kitalál főcsatlósaival együtt.)

    VálaszTörlés