2012. február 9., csütörtök

világok távolságai

Anyám teljesen kiakadt, nem fogja fel, hogy milyen világ van itt. Szerintem titokban azt gondolja, hogy már válunk, csak nem merjük elmondani neki. Vagy én szöknék, mert nem vagyok anyának való és ezt a mesét találtam ki, hogy Magyarországon nem lehet megélni és munkát találni. (Pontosabban legális munkát még lehet, de megélni azt nem.) A szép házukból és hegyükről, a mellettük békésen vonulgató "szegény" fideszesek tömegéből nézve ez valóban irracionális. Még arra is gondolt, hogy ez egy burkolt pornóvállalkozás, de mikor rámutattam, hogy nem 37 éves nőket szoktak elrabolni kurvának, azt elfogadta. Nem volt szívem felvilágosítani arról, hogyha ezen az úton járnék, BBW Milfként még biztosan akadna számomra is zug ezen a piacon. Túl sokáig tartana megmagyarázni már a fogalmakat is.

A racionalitás a proletárok világában, itt GY-M-S megyében, 2012 elején az, hogy a valaha külön kasztként kezelt, komoly fizikai és szellemi munkát végző vasesztergályosok nagyrésze a hónap egyik felében éhezik.  Szinte mindenki svájci frank alapú hitelt vett fel anno lakásra (ejj, ezek a mohó proletárok, sosem tudták meddig nyújtózkodhatnak!)  valaki azóta már elvált (miféle istentelen ember az ilyen!), fizetheti az eltartási pénzt is. A szakszervezetük erős a honi átlaghoz képest, harcolnak ameddig tudnak, de csodákat nem tehetnek.

Node talán alaptalan az én nyavalygásom is, mert az utóbbi 3-5 évben eü.-ben dolgozókat várnak. Az is lehet, hogy én már eleve öregnek minősülök. Nem baj, akkor elmegyek pizzasütő konyhalánynak Burgenlandba a közelbe, ahova tudok ingázni, tegnap találtam egy ilyen hirdetést késő éjjel vagy inkább kora hajnalban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése