2011. április 19., kedd

Hajrá Papa! :D

Kiáltottam a webkamerába anyám döbbent arcának, mikor tájékoztatott, hogy Papa nem hajlandó bennmaradni az öregotthonban, mert kijelentette, hogy ott két hét alatt biztosan meghal.  Sőt annyira erőre is kapott, hogy bebotorkált a főutcára (az már tőle az ő állapotában jó messze van, még 10 nap és 89 éves lesz) és ezt mindenkinek elő is adta.:)  Igen, lehet, hogy két hét alatt otthon is meghal, de szabadon, boldogan!
Csatát nyertünk: kapott egy nyakba akasztható vészhívót a fizetős öregotthonból, ha rosszul érzi magát, csak meg kell nyomnia. Egy nővér mindennap kimegy hozzá, tisztába teszi, beveteti vele a gyógyszereit, egy másik nem nővér pedig takarít, főz rá.

3 megjegyzés:

  1. Talán így a jó: van segítség is, de mégis szabadon élhet. Az öregotthon olyan, mintha valakit elzárással büntetnének a kora miatt.

    VálaszTörlés
  2. egyáltalán nem biztos, hogy olyan szörnyű az öregek otthona, ismerek olyanokat, akik kifejezetten élvezik.

    VálaszTörlés
  3. A nagyapám teljesen öntörvényű, nem bírná ott ki. Azóta beszéltem vele többször, nagyon meghatódott, hogy kiállok mellette ha kell, az egész családdal szemben. Természetesen bekövetkezhet egy olyan állapot is, hogy teljesen leépül agyilag, be kell vinni, de akkor legalább már nem tudja hol van. Én méltóságteljes és gyors halált kívánok neki ha eljön az ideje, ahogy ő is. A gyerekei befolyása nélkül fel sem venné az orvos, azt mondta neki nevetve, hogy jobban vág az esze 89 évesen mint neki negyvenen. Ez így is van.:D /A nagyapám alkudozni próbált vele, hogyha mégis bekényszerítik oda, akkor hagy kapálja fel az öregotthon kertjét és ültethesse tele virágokkal, mire az orvos kedvesen hazazavarta./

    VálaszTörlés