2011. március 23., szerda

"A nő férfi mellett...fejetlenné válik"

Próbálom követni a szimpatikus, buddhizmushoz hasonló taoista "cselekvő-nemcselekvés" útját, ami a hétköznapokban annyit jelent, hogy testben és féltudattal jelen vagyok, végzem a dolgom kedvesen, de belül máshol, fensőbb spirituális utakon vándorol elmém. Ez sajnos nem valósul meg, a realitásban élek, aggódom egzisztenciális gondok miatt, ideges vagyok, rosszul alszom és  még el is picsásodtam: szeretném, ha F. virággal, csecsebecsével, apró haszontalansággal lepne meg, és persze váratlan helyzetben vágna gerincre, de durván és alaposan.  

Érdekes ez, már korábbi kapcsolataimban, és más nőkéiben is megfigyeltem, hogy nemem nagyrésze öntudatos felnőtt, realista nőből egy férfi mellett hosszabb távon  nyafizó tinédzserré regrediál, amit ha nem is mutat ki, de titokban csöpögős, szerelmi ponyvafüzeteket olvas. "A nő férfi mellett...fejetlenné válik" mondta egy jó kis filmben*  tétován a kemény amazon főhősnő ugyanezt, aki eleinte félt  emiatt újból elkötelezni magát.  Tudom én a puritán, altruista közerkölcsöket e tekintetben, örüljek csodálatos férjemnek és kislányomnak, húzzam meg magam, dolgozzak értük ezerszer többet, és adjak hálát mindennap a jóistennek, amiért ilyen jó sorom van. Valamint minden nő infantilis, csak idő kérdése mikor bukkan mindez felszínre, ez általánosan elterjedt nézet férfiak között, a fent említettek miatt igazsága is van. Az persze más, mikor ők akarnak horgászni/motorozni/autót szerelni/egyesületekbe tömörülni/kutatni/ a laptopjukba bújva órákig nézegetni ezzel kapcsolatos cikkeket, fórumokat etc.-etc., mikhez mind sok pénz kell és szabadidő, de nekik szabad, mert már felnőttek és jár nekik. Hehhh!

* (= tinédzserré regrediáltaknak készültekben, Thomas Crown ügy)

2 megjegyzés:

  1. A nő férfi mellett nemcsak fejetlenné, hanem anyává is válik. Itt van egy cikk arról, hogy boldogít-e a gyerek. Kíváncsi vagyok, hogy mit szólsz hozzá, mert úgy látom, hogy téged boldogít. http://hvg.hu/egeszseg/20110324_boldogabbak_gyermektelenek#utm_source=hvg_egeszseg&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_03_25&utm_content=normal

    VálaszTörlés
  2. Tetszett a cikk, de mivel amerikai, magyar viszonyokban 30 felett is komoly anyagi kihívás, ami állandó egzisztenciális bizonytalanságban és stresszben tart.

    Ezzel mélyen egyetértek: "Ez az első olyan tanulmány, amely egyértelműen ellentmond annak a közkeletű szemléletnek, hogy a gyereknevelés szükségképpen boldogságot hoz." A gyereknevelés és a család nem feltétlenül hoz boldogságot, állandóan semmiképpen. Inkább azt mondanám, hogy komoly felelősség, ezért jó ha csak érett emberek vállalkoznak rá, még azokat is megizzasztja.

    VálaszTörlés