2011. március 17., csütörtök

állásinterjú után

Cébéásfőnökasszony nagyon profinak és szimpatikusnak tűnt, lakásán fogadott az irodájában. Fel akarta írni a nevem, mire nyújtottam át a kinyomtatott, nejlonbugyiba tett önéletrajzomat (melyet szerényre vettem) ahogy megszoktam, amit ő meg nem. Belepislantott majd nyikkant egyet, hogy miért ide...? Azért, mert ahhoz, hogy nagy céghez bejussak interjúra, kell egy ismerős, aki egyáltalán odaszól, hogy ugyan hallgassanak már meg, ilyen meg nincs. 

Sem a két műszakkal, sem a bérezéssel nem lenne gondom, sőt mondtam, hogy nekem nem derogál a raktárban zöldséget válogatni. Ne haragudjak, de ezt nem engedheti, mert sok itt a 8 általánost végzett, akiknek semmilyen más lehetőségük nincs, ezeket a helyeket nekik tartja fenn, engem minimum a pénztárba ültetne, de inkább később a nyáron terjeszkedő sokadik boltjába, valószínűleg ott is majd irodai részbe. Örülök, hogy ilyen okosnak feltételez, de nem borulhattam a lábai elé, hogy drága asszonyom, nekem holnaptól kellene munka! Mindenesetre ez is valami. Folytatom a küldözgetéseket, folytatom a németezést.

Kiegészítés: jogos a kérdés, hogy felvett-e vagy sem? Nem fogalmaztam világosan: nem vett fel, csak kaptam egy nagy "valószínűleget" későbbre. Jelenleg van elég embere, pontosabban lehet, hogy zöldségválogatásra, felmosásra, polcfeltöltésre nincs, de efféle munkára meg nem alkalmazott. Nem tudom valóban ilyen érzékeny-e szociálisan, hogy az alacsony végzettségűeknek akarja fenntartani a helyet, vagy nem nézte ki belőlem, hogy valóban alkalmas lennék a feladatra? (Francba, sminktelenül, melegítőben kellett volna mennem.:D)

5 megjegyzés:

  1. Akkor erre felvettek vagy nem? Elfogadtad vagy nem? Nagy különbség, ha nyártól felvettek vagy ha mégsem dolgozol ott. (Ha nyártól felvettek, akkor csak arra a néhány hónapra kell valamilyen munka, de ha nem vettek fel, az nagy baj.)

    VálaszTörlés
  2. Nem, nem vettek fel, csak kaptam egy "valószínűleg" választ. Amennyiben addig nem lesz más, akkor természetesen elfogadom.

    VálaszTörlés
  3. nem hiszem, hogy ez szociális érzékenységére vallana, sőt, valószínűleg az se különösebben érdekli, hogy alkalmas vagy-e a feladatra; túlképzetteket egyszerűen nem szeretnek felvenni olyan állásba, ahonnan jó eséllyel egy hónapon belül dobbantanak jobb helyre. vagy esetleg megpróbálják kitúrni a főnököt, ha túl eszesek...

    VálaszTörlés
  4. Már gondolkodom kamu CV-n, csak vakarom a fejem, hogy mit írjak bele, mit csináltam én 1999-től 2009-ig...? megbízásos szerződésekkel dolgoztam árufeltöltőként, a szerződéseim meg sajna elégtek?
    Ehhh

    VálaszTörlés
  5. Jajj, nem jó, már 1999-ig is szaknővér voltam, akkor 1993-tól, akkor érettségiztem. 0Vagy 1989 ált. iskola végétől ...?

    VálaszTörlés