2011. január 14., péntek

H1N1 oltás

Kiváló népbutító haszonszerzésnek tartom, de ma az orvosunknál voltunk, megkérdeztem, hogy amúgy mennyibe kerül most, és azt mondta, hogy semmibe. Így rögtön odatartottam a karom, hogy gyorsan döfje belém, Földönjáró nem volt hajlandó erre. Tavaly is kaptunk ingyen, mert akkor az volt a szabály, hogy fél év alatti gyerekkel élőknek ingyen jár, most nem tudom miért nem kellett fizetnem, lényeg az, hogy nem kellett. Lehet, hogy semmit nem használ, mert  csak valami tojásfehérje összekeverve fiziológiás sóoldattal, mindenesetre tavaly sem rothadt le tőle a fél karom és be sem lázasodtam. Most viszont nyugodtabb vagyok, a fickó aki már belehalt, állítólag nagyon dagadt volt (azt nem közölte egy médium sem, hogy mennyire) és mint tudjuk, a dagadtak és terhesek a leginkább veszélyeztetettek. Előbbi csoportba sorolom magam. F. végülis anorexiás és mereven gyógyszerellenes, különben is az ő döntése.  Amúgy imádom, írtam már? Akkor most ömlengek. (Keletről pedig jön az influenza B, de azzal úgy vagyok, hogy csak olyat ismerek, aki beadatta magának az aktuális szezonális oltást és betegebb lett, mint valaha.)

7 megjegyzés:

  1. Én még nem adattam be magamnak semmilyen influenza elleni oltást, és nem lettem beteg. Az én immunrendszerem erős, mindent legyőz (még azt is, amit nem kellene, ezért vagyok allergiás fűfélékre és parlagfűre), mindennap eszem gyümölcsöt, és mindennap legalább 1 órát szabad levegőn vagyok. Talán ezért nem lettem beteg oltás nélkül sem. A tűszúrástól is félek.

    VálaszTörlés
  2. :)Én sem voltam még idén beteg, általában évente csak egyszer szoktam. Mindenesetre a hypochonder lelkemnek jót tett, hogy belémnyomta az orvos azt a zavaros löttyöt. Nekem minimális allergiám volt, de amióta nem Bp-n élek elmúlt, így Claritine-t sem szedek. Utálok szenvedni, így koratavasztól őszig szedtem, különben váratlan rohamokban viszketett a torkom,mellett folytak a könnyeim és taknyom. Zsúfolt közjárműveken volt a legkínosabb, sokan úgy néztek rám, mintha ki lennék borulva és zokognék, azért rejtem a fél arcomat zsepik alá, közben meg csak allergiás roham volt. :D

    Egyszer egy pasi át is adta a helyét, és kedvem lett volna neki megmagyarázni, hogy "nem bőgök" de nem tudtam beszélni, mert az ugató köhögést (torokviszketés) próbáltam visszatartani éppen.

    VálaszTörlés
  3. én jobban félek ettől az ellenoltástól..:S
    évi egy megfázás, nagyon max 2 (őszi-tavaszi) szerencsére és ennyi.
    mérges voltam tavaly is erre a nagy hajcihőre a hini körül.. -.-
    sima oltásba többen megpusztultak, arról mégse szóltak sose híradók meg újságok.. pff

    VálaszTörlés
  4. azért mertem ezt beadatni, mert sztem élettani sóoldat, ingyen volt, meg tavaly sem okozott semmilyen komplikációt. Amúgy gyanús minden hamarjában kitenyésztett vírus elleni vacak. Jesszusom, alapműveltség elég ahhoz, h. tudja az ember, hogy ezek olyan hamar mutálódnak, hogy ami egyszer pl. jó Párizsban novemberben, az már nem lesz jó pl. Prágában januárra.

    VálaszTörlés
  5. sok a buta ember a planétán..

    VálaszTörlés
  6. Helyesbítek: a nagy többség. Ezért fáj nekem (is) a világ.

    VálaszTörlés
  7. "fáj a világ rendellenessége" - ahogy egy ismerősöm mondá vala.

    VálaszTörlés