2011. január 19., szerda

Budapesten is kevés a szórakozóhely

Reggelente jobb ha senki nem szól hozzám, főleg ha arról olvasok, hogy az egyik eltaposott lány kórboncolásánál megállapították, hogy a tömeg úgy rátiport, hogy eltörtek a bordái és keresztülszúrták a szívét, az már mellékes, hogy még a nyaka is eltört. Ez rendesen odavágott.

Érdekes, hogy mindenki azt szajkózza, hogy még jobban szigorítani kellene a szórakozóhelyek nyitva tartását és a szülők pedig felelőtlen állatok, hogy elengedik a gyerekeiket, mert ez lesz a vége. Én meg azt mondom, hogy a pesti éjszaka évek óta halott, de amióta behozták ezeket a csendrendeleteket a belvárosban, ne csodálkozzon azon senki, hogyha meghirdetnek egy bulit egy 300 férőhelyes kócerájba, arra odacsődül 4500 kölök, akik csupán bulizni akarnak. A West Balkán ezer éve cuccolós, szeletelős zenés hely, én még akkor jártam oda, mikor egy időben a Total Car székelt ott, talán 1994 körül? Mi csak ittunk, az rockosabb műfajú hely volt, de senki ne tévedjen, cucc volt már akkoris bőséggel. Szinte minden barátom próbált valamit, én csak azért jutottam a fűig, mert féltem a hallucinogének és gyorsítók hatásaitól. A barátaim közül egy sem lett narkós vagy alkoholista, sőt. Értelmes ember kinövi ezeket, vagy eleve tartózkodik használatuktól.

Mindenesetre rengeteg hely volt hajnali nyitvatartással, lehetett kapatosan lődörögni köztük, így eloszlott a tömeg, elképzelhetetlen volt efféle... 

Razziát egyszer éltem át, az akkor a Körút és a Krúdy Gy. u. sarkán álló TC-ben, talán '92  nyarán? Jöttek a rendőrök, csattogtatták a gumibotjaikat a kezükben, üvöltöttek, hogy záróra, akkor is valami banya telefonálhatott nekik, meg akkor még a kiskorúaknak eladott szeszes itallal voltak gondjaik, ami kész röhej volt, mert a legtöbben csórók voltunk és a szemközti arabnál vettünk bort, amit az utcán ittunk meg. Ez a razzia azért maradt meg bennem, mert a szüleim nagyon féltettek és éppen a szomszéd lánnyal voltunk ott, de hivatalosan Szentendrén az apja házában. Mivel nem tudtunk hazamenni, hiszen Szentendrén "voltunk",  így kigyalogoltunk Szentendrére, közben csak egyszer akartak minket felszedni autóból, de mivel fáztunk és felvettük a ruhánkra kiscicás meg macis pamuthálóingeket, (amik alibiből lehettek nálunk, mert a mai napig pólóban és bugyiban alszom nyáron) így gyalogolva az út szélén, nekik tudatosan hülyét játszva, totál ketyósnak néztek bennünket, és elmentek. Pirkadatra ki is értünk az apja házába (aki nyaralni volt el), ott leájultunk, aztán hazahéveztünk másnap.

A TC-hez kezdetben csak azért ragaszkodtam, mert nem ismertem sok helyet, egy barátnőm vitt el először harmadikban, szóval majdnem 17 évesen ("nála aludtam"), annyi emlékem volt, hogy fél üveg bortól totál hülye lettem és egy hihetetlenül jó pasinak ecseteltem a világnézeteimet, akit mindez érdekelt, kint a holdfényben, ahh  smároltunk is. Másnap meg volt beszélve randi a Moszkvára. Nagyon vártam a hihetetlenül jó pasit, tekergettem a fejem körbe, mire elémlépett egy teljesen szürke droid gyerek fehér zokniban, és a legundorítóbb színű kék farmerben, közben hebegett, hogyhát ő a zoli. Na, gondoltam pattanni kellene, de hagytam, hogy felrángasson a Normafához, ahol már kezdte a gyanús epekedéseit, még két hétig tartott, mire összeszedtem magam és kirúgtam, mielőtt nagyon belemerült volna romantikus ábrándjaiba, melyek tőlem már akkoris távol álltak. Egyszer gonoszkodásból még levittem a Lyukba Sex Action koncertre, afféle tanulmányként, mókás volt, de már így is túl sokat írtam, ezt ember el nem olvassa.

Szóval rettenetes ami történt, és továbbra is azt mondom, hogy több hely legyen, többféle stílussal, hogy ilyen ne fordulhasson elő, hát tényleg nem értik, hogy a 17-22 éves* kiscsikóknak még szükségük van egy kis tombolásra..?

*a nagyobb csikóknak is, csak ez korral egyre szelídül. A fiatal lovaknak meg végképp' nincs helyük, bahh.

6 megjegyzés:

  1. ejj de gonosz vagy :D:D

    egyébként meg ahány ember annyi szokás, ízlés. én pl el nem tudnám képzelni a "jó bulit" egy ilyen nyomott, zsúfolt helyen. (bár erről biztos az emberundorom is tehet, ami idővel kialakult) régebben sem ebből állt a jó buli nálunk, hogy agyontapossuk egymást.. :S
    a drogok mindenhol vannak, mondjuk a techno-elektro buliknál sanszosabb.
    barátnőmék is erre a bulira indultak,de szerencsére késve érkeztek..
    tényleg kevés szórakozóhely van, ami igényes. talán inkább először erre kéne pénzt fordítani..

    VálaszTörlés
  2. Én sem, az a hely pedig mindig levegőtlen volt még 300 emberrel is, nemhogy 3000-el! Ugyan a három lány életét ez már nem hozza vissza, de remélem, hogy az összes szervezőt sittre vágják legalább 20 évre.

    Más: mi voltunk a baby-boom-os korosztály, kb. háromszor annyian, mint a mostani 20 évesek. Mégis eloszlottunk mindenféle helyekre. Felejtsd el ezeket a vivás tüc-tücös"szuperbulikat" a tetovált szemöldökű szilikonmacákkal és szteroiddal felfújt műhímekkel, ilyenre én sosem jártam, ha fizettek volna se mentem volna be. :o) Ellenben volt rengeteg más "alter" (ez is egy hülye kategória, szóval értelmes zenét játszó) hely, ahol félre lehetett vonulni beszélgetni is. Sőt, családiasak voltak ezek, mert nagyjából mindenki ismert mindenkit, aki ebben a körben mozgott. :)

    Fel lehetne újítani a Pecsát pl., ott senkit nem zavar a lárma. Lehetne csinálni klassz (légkondis) helyeket pl. kültéri bevásárlóparkok mellett és biztosítani hozzá buszokat. Mindezt megfizethető árakon!

    Ami meg a rendbontást illeti: aki nem tud viselkedni, azt a taknyán csúsztatva kell kidobni, ennyi. A hírhedt Lyukban teljes biztonság volt pl. Egyszer ott szilvesztereztem, egy idióta bedobott az előtérbe egy petárdát, eképpen lett kihajítva 2 s alatt. :)

    Ezeket a mai rovarirtó szereket nem ismerem, amiket ezek a kölkök szittyóznak magukba, fogalmam sincs mi az a kati, ez már tényleg a szülők felelőssége, ha nem néznek utána és nem világosítják fel a gyereküket idejében és folyamatosan arról, hogy milyen szétroncsoló hatása van ezeknek. Na majd 13 év múlva már remegek majd én is, ha a lányom indulna neki az éjszakának. Huhh!

    VálaszTörlés
  3. nekem is az ilyen "alter" típusú helyek hiányoznak. kellemes, kulturált környezet, igényes zene, igényes emberek, megfelelő kiszolgálás stb..

    a drogozásról meg annyit, hogy szerintem kevés ember van aki nem esik bele, nem próbálja ki, de a józanabb, normálisabb fajtája (intelligenset direkt nem írtam) tudja hol kell megállni és nem süllyed bele. én sem vagyok/voltam szent de sosem kellett összekaparnia senkinek, tudtam/tudok nemet mondani, tudom a határokat és ami a legfontosabb nem csordaszellem-szerűen élünk, tudom mi az amit akarok és mi az amit nem, innentől fogva pedig győzködhetnek 300an is. én ezen vagyok kiakadva.. az akaratgyenge felelőtlen buta embereken, akiket fél percig sem tart befolyásolni és rosszba vinni.. aztán meg majd lesnek ha gebasz van.

    VálaszTörlés
  4. Ha csak 300 ember fért be, akkor miért engedtek be 3000 embert? Állítólag működési engedélye sem volt a helynek. A szervezők is hibásak, mert nem kérdezték meg, hogy hány ember fér be, és az üzemeltető is hibás, mert ő engedte be a tömeget. Azt is elkapnám, aki késelést kiáltott és ezzel pánikot keltett. (És ha tényleg volt késelés, akkor persze a késelőt is.)

    Több olyan hely kellene aho a fiatalok kulturáltan szórakozhatnak. Sőt, nem is csak a fiatalok. Én 9-től 99 éves korig minden korosztálynak nyitnék néhány helyet, nekik való zenével, hangulattal. (És persze egy korosztálynak is többféle stílusú hely lenne.) Talán ha lenne választék, akkor nem menne mindenki 1 helyre.

    VálaszTörlés
  5. Walaki: ez lenne az optimális megoldás. Utolsó bp.-i életemben romkocsmákba jártam beszélgetni, vagy a lakásomban szerveztem bulikat (megbízható emberekkel, szóval olyanokkal, akik után nem kell renováltatni a lakást, és közben a rendőrök sem törik ránk az ajtót súlyos közszeméremsértés, hangoskodás, verbális fenyegetőzés miatt. :D).

    Timosz: a csorda mindig hülye, és a csorda borjai között elvétve akad olyan, aki magától képes helyesen dönteni. Ez engem is bosszant, mert nemhogy azt látnám, hogy színvonalasabb, életre nevelősebb lenne az oktatás, ellenkezőleg, egyre sötétebb a többség, maguk a szülők is értékválságban, szürke ködben tébolyognak.

    VálaszTörlés
  6. Eliza: ha elolvasod a blogomat, akkor éppen az értékválságról szóló cikket látsz benne. A bejegyzés elég rövid, de a link érdekes.

    VálaszTörlés