2011. január 11., kedd

mindennapos

Sünnel elkísértük "Tá"-t (=Földönjáró) a buszmegállóig, ami az én ötletem volt, hátha felfogja, hogy Tá-t elviszi egy ilyen nagy püfögő izé, de nem tűnik el, és majd hazajön, úgyhogy nem kell 13 órától este 23-ig sírva, dühöngve, durcáskodva Tá nevét ismételgetni (gazdag intonációval, szakasztott úgy, ahogyan Dömdödöm) még Tá be nem lép az ajtón, ahogy azt tegnap tette teljes kétségbeesésben. F. majdnem egy hónapig itthon volt, egy 13 hónapos baba tudatában ez végtelen hosszú időnek tűnhet, és így reagált arra, hogy az egyik szolga szülő hirtelen "eltűnt." Utána bementem vele egy szocReál boltba, aminek keskeny, ám baromi nehéz vasajtajai vannak. Embert próbáló mutatvány a babakocsit ezen keresztül ki-be tologatni. Elképzeltem mindezt ikres babakocsival. Esélytelen. Elképzeltem úgy, hogy egy már járó 2-3 éves rángatja a nadrágomat is emellett. Rémálom. 

El akartam menni leveretni a ganét a kocsiról, de aztán legyintettem, ebben a mocskos, ködös-miazmás időben 1 nap alatt ugyanúgy nézne ki, mint most. Szeretek egyébként autót mosni, gyerekkorom óta. Akkor persze még a lakásból kellett hordani ki vödörben a  meleg, samponos vizet és nagy szivaccsal vakarászni az egészet, majd leslagozni. Mennyivel jobbak persze ezek az új, kézi, nagynyomású pisztolyok (két benzinkút is épült nemrégiben a közelben, egyre jobban civilizálódunk kérem, már van 24 órás cigibeszerző hely, ami nagyon fontos) akkora erő van bennük, hogy tövig nyomva hátralöknek még engem is ha nem ügyelek. Szívesebben járok kézimosóba, mert a hengeres izék (bár azokat is imádom) nem pucolják le rendesen az autót.

5 megjegyzés:

  1. óó pont ma néztem én is szegény autómat hogy mennyire szutykos..:S bár felesleges is lenne lemosni a lovacskát, mikor minden nap mennem kell és telebasszák a kamionok.. -.-

    egyébként haluztam vagy volt itt egy iq-s poszt?! o.O

    VálaszTörlés
  2. Péntekre úgyis esőt mondanak, majd jól lemossa őket! ;)

    Nem, nem haluztál, EQ-s (érzelmi int.) volt, nem IQ-s, de levettem, mert unalmasnak találtam.:)

    VálaszTörlés
  3. Az IQ-ról sokat tudnék mesélni. Az EQ-ról kevesebbet tudok.

    Autóm még nincs.

    Babakocsival boltba menni: ez nem tartozna hozzá az akadálymentesítéshez? Az most nagy divat.

    Bevált a buszmegállós trükk?

    VálaszTörlés
  4. Úgy tűnik be: ma is kivittem, már integetett is. Igaz az előbb még pörgött, de most csendben van, lassan elalszik. A játékmobilját a keze ügyében tartja, azt tudja, hogy telefonon létesítünk kapcsolatot "Tá"-val, de még mindig úgy lenyűgözi, hogy olyankor elhallgat és csak figyel.:)

    Mindig alacsonyabb volt az EQ-m az átlagénál, ettől eleinte megrémültem, próbáltam fejleszteni, de most már nem érdekel.

    VálaszTörlés
  5. Elkiabáltam, de már csak 15 perc... Akárhogyan is lesz, később ha kapok munkát, ha kell füldugóval, de lefekszem aludni és neki is muszáj megszokni. Meg is fogja, mert hajnalban kelés lesz meg bölcsibe menés.

    VálaszTörlés