2010. december 27., hétfő

"hamarosan elérhetjük Kína gazdasági színvonalát"

Orbán a napokban azt nyilatkozta, hogy itt hamarosan olyan gazdasági fellendülés lesz, hogy felvehetjük a versenyt Kínával. No, én Erős Vezetőnk (észak-koreai mintára ahogy Kim Ir Szent nagy vezérnek, Kim Dzsongilt kedves vezetőnek hívták, Kim Dzsongunt pedig már bölcs elvtársként emlegetik) szavaiban nem is kételkedem. Elég csak arra gondolni, hogy az 1.3 milliárdos lakosságú Kínában is csak egy nagyon szűk elit élvezi a luxuséletet, a nevenincs kulikra évente kb. 1100 USD jut. Mellesleg a kínai gazdaság erősödésével párhuzamosan nő a környezetszennyezés, a népek egyre tömegesebben hullanak a kizsákmányolt, mérgezett vízektől, földektől. Még 2001-ben minden 10 ezer szülésre átlagosan 104,9 testi fogyatékos eset jutott, addig 2006-ban már 145,5.

Na utóbbiak nálunk is alakulnak: felelőtlen mocsadékok miatt hirtelen vörösiszap öntött ki, de nemhogy karanténba zárnák azt a területet 50 évre, még erőszakkal telepítik vissza a vonakodó lakosokat. Az ország északkeleti része 2010. tavasza óta gyakorlatilag folyamatosan belvíz alatt, ott is mire rend lesz....

Ha így nézem, márpedig józanságot keresve efféle kijelentésekben, csak így nézhetem, akkor igen, elérhetjük Kína színvonalát.

Amúgy Kína éppen most szándékozik kilóra megvenni az EU-t....